Over LABEL 27

Een eigen modemerk met stijlvolle kleding van hoge kwaliteit, die elke powervrouw in haar kast moet hebben hangen. Dit is een droom die ik al lange tijd koesterde. In maart 2020 werd deze wens werkelijkheid; ik richtte mijn eigen kledingmerk Label 27 op. Vol enthousiasme en energie werk ik sindsdien aan het ontwerpen en aanbieden van stijlvolle outfits voor iedere vrouw. Ik vertel je graag meer over de kleding en het verhaal achter Label 27.

Kleding van Label 27
Zakelijk, vrouwelijk en stoer; dat zijn de woorden die de kleding van Label 27 het beste omschrijven. De collectie bestaat uit mooie basic items die je perfect met elkaar kunt combineren. Ook kun je aan elk kledingstuk je eigen draai geven. Style de items op jouw manier voor een professionele, stijlvolle look.

Ontstaan van Label 27
In een wereld met trendy kledingmerken in overvloed lijkt het alsof er voor ieder wat wils is. Alleen had ik het gevoel dat er nog iets miste. Zakelijke kleding van hoge kwaliteit, betaalbaar én tijdloos; absoluut geen fast fashion. Om die reden heb ik Label 27 opgericht. Inmiddels heb ik een stijlvolle collectie ontwikkeld die elke vrouw er modieus uit laat zien. Elk kledingstuk ontwerp ik zelf, laat ik maken door professionele kledingmakers en perfectioneer ik tot het helemaal af is.

De persoon achter Label 27: Ruth van den Berg   
Mijn eigen modemerk. Een stap waar ik al lang van droomde, maar in maart 2020 echt heb durven zetten. Ik heb altijd al een passie voor kleding gehad en miste de creativiteit in mijn werk. Label 27 heeft mij de mogelijkheid gegeven om beide passies te combineren. Mijn nieuwsgierige persoonlijkheid stimuleert mijn zoektocht naar nieuwe vormen, mooie stoffen en de vertaling naar unieke kledingstukken. Daar haal ik ontzettend veel energie uit.

De reis van inspiratiebron tot kledingstuk
Voordat een item van Label 27 in je kast hangt, heeft het een lange reis achter de rug. Mijn eigen inspiratie is het startpunt van ieder kledingstuk. Van kleuren en patronen uit de natuur tot wandelende modeliefhebbers in de stad; mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Vervolgens ga ik schetsen. Tijdens dit creatieve proces komen de stoffen en materialen vanzelf naar boven. Het ontwerp laat ik tot leven komen in een fabriek. En als ik de eerste sample ontvang, ontwikkel ik door tot ik helemaal tevreden ben. Met als doel: kleding die vrouwelijkheid en kracht uitstraalt.Ruth van den Berg,
LABEL 27

De reis van inspiratiebron tot kledingstuk duurt gemiddeld een halfjaar. Elk product dat je in de collectie ziet heeft dan ook haar eigen verhaal.